Får många dagar sedan gjorde vi en klassiker här hemma med panerad torskrygg med hemmarörd remouladsås. På instagram lovade jag lägga upp detta recept, men föll liksom i glömska. Men nu äntligen :-) Så för er som väntat och väntat kommer här nu receptet. Den som väntar på nåt gott...
♥ Härlig söndag på er!
♥ Härlig söndag på er!
Pankopanerad torskrygg med hemmarörd remouladsås
4 personer
4 st á 140 gr torskrygg
2 ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
salt och peppar
Smör
Gör så här:
Knäck äggen och vispa ihop med fluffiga med en gaffel.
Blanda panko, salt och peppar.
Doppa filéen i det uppvispade ägget, och doppa dem i panko-paneringen.
låt stekpannan bli varm och klicka i smör.
Lägg i filéerna i stekpannan och låt steka på varje sida så de blir kripspig och gyllenbrun.
Remouladsås
4 personer
0,5 dl creme fraiche
1 dl majonäs
0,5 dl bostongurka
2 msk kapris
1 finhackad äpple
3 msk finhackad dill
salt och peppar
Gör så här:
Finhacka äpple och kaprisen. Blanda crème fraîche med majonäs och bostongurka. Tillsätt äpplet, kaprisen och dill. Smaka av med salt och peppar.
Servera med mos och lingon.