torsdag 25 december 2014

GOD JUL!

 



Vill titta in och önska er en god fortsättning på julen! Antar att många av er åt en massa god julmat igår. Själv åt jag så jag storkna (som vanligt), och toppade med ris a la malta  med söt och god saftsås. Yammie!  Tur att man fick till milen i turspåren och några åk utför, så maten fick plats om man säger så ;-)
 
Idag blir det kalkonmiddag och ännu mera skidor. Vi har det bra om man säger så :-) Det är verkligen den bästa julen jag vet... att få komma iväg. Det innebär avkoppling, träning, god mat och tid för gemenskap med nära och kära. I lIke!
 
Önskar dig en fortsätt god jul och ta hand om dig och dina nära!
 
På vårt julbord infann sig lite nya rätter som var galet goda. Gott med lite lätta rätter upptill. Salladen kommer från Allt om mats julnummer.
 
 
 
Kram
 
 
Laxsnurror med pepparrot och ruccula
 

200 gr kallrökt lax
100 gr färskost med pepparrot
Ruccula

Svarta sesamfrön att rulla runt.

Rulla ihop och vira plastfolie runt och låt vila i kylen. Sedan rulla sesamfrön runt och skär i bitar.



Sharonsallad med getost och ruccula
10 personer på buffébord

1 dl hasselnötter
8 sharonfrukter
100 gr getost
100 gr ruccula
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartrpeppar
Balsamicosirap

Gör så här:
Rosta hasselnötterna i en stekpanna ca 2 minuter tills det börjar knäppa. Gnugga bort skalet i en kökshanddukar och grovhacka nötterna.
Skär sharonfrukterna i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat. Strö över nötterna, smula getost och ruccula. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Till sist ringla lver balsamicosirap.












 
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar