tisdag 23 september 2014

Rotfruktchips







































Hej på er i stugorna!


Idag kan jag tänka mig att det är många kaminer som sprakar för fullt nu när kylan verkligen slagit till. Minus 0,8 imorse och jag fick skrapa rutorna. De var annat än helgens 22 grader. Det är verkligen väderkontraster numera. Känns som vi knappt haft någon höst helt plötsligt. Tycker det är så härligt när luften är hög och man får ta på sig en extra tröja. Imorse krävdes mer än den där extra tröjan :-)


Igår var det hummer premiär, tyvärr blev det en blåsig start, så ännu har det inte blivit några svarta rackare till familjens hummerfest. Vi får hålla tummarna att min pappa fiskar upp några av dessa underbara skaldjur och att han delar med sig också förstås :-)


Nåt som också tillhör hösten liksom hummerfisket är rotfrukter. Det är så enkelt och vansinnigt gott med rostade rotfrukter i alla dess former. Krispigt och färgrikt är en fest även för ögat. Tilltugg till drinken eller tillbehör till hamburgaren, funkar vilket som. En mandolin är ett måste för tunna härliga skivor.



  Varma kramar




Rostade rotfrukter


1 st Gulbeta
1 st Rödbeta
1 st Polkabeta
1 st Palsternacka
1 st Morötter
Flingsalt
Olivolja


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala rotfrukterna och hyvla tunna skivor gärna på mandolin. Lägg på en plåt, separera rödbetan, så den inte färgar av sig på övriga rotfrukter.
Strö över flingsalt och olivolja och rosta i ugnen i ca 30 minuter tills de fått fin färg och blivit knapriga.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar