tisdag 2 september 2014

Indisk kycklinggryta








































Tisdags-hej-på-er!

Vilken härlig höstdag vi haft idag. Sol och en helt ljuvlig kväll. Älskar när det är massa syre i luften :-) Det tycks ju hålla i sig några dagar till verkar det som. Lovely :-) Hade ju varit helt perfekt, nu när det vankas Tjejmilen i helgen i Stockholm för mig och några härliga brudar (läs vinbrudarna). Ska verkligen bli såååå mysigt att få en hel helg tillsammans med dem och så god mat och bara vara. Tänker inte skriva sovmorgon, för hur gärna man hoppas att kunna sova länge funkar det aldrig… Nån mer som känner igen det?

Restaurangerna för helgen är bokade, vilket är smidigt när vi när några stycken. Det är ju några fler tjej än vi sex som är i Stockholm dessa dagar ;-) Det är ju 34.000 tjejer anmälda till loppet, vilket är helt galet. Sveriges störst idrottsevenamang för tjejer, och jag är verkligen imponerad över hur de hanterar alltsammans. Stor eloge till arrangörerna måste jag säga.

Men innan det blir Stockholm ska vi hinna jobba undan lite och fira mannen här hemma som fyller år. Sitter precis och funderar lite på vad för gott vi ska äta på kvällen. Idag blev det iallafall en indisk kycklinggryta med sallad, naanbröd och raita. Smarrig, gott och enkelt!


 Vi hörs och ses!





Indisk kycklinggryta
4 personer

3 ståta kycklingfileéer
1 st skal och saft från citron
2 st gula lökar, hackade
4 st vitklöksklyftor, finhackade
2 msk färsk ingefära, finhackad
1 st färsk röd chili, finhackad
2 msk curry
1 msk spiskummin
3 dl hönsbuljong
2 dl krossade tomater på burk
2 st kanelstänger
2 st stjärnanis
2 st lagerblad
Salt och ev. peppar
Gör så här:
Dela kyckling i mindre bitar. 
Stek kyckling så den får fin färg. Lägg kycklings i en bunke, häll på citronsaft, skal och salt. Låt dra i 15 minuter.

Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja. Tillsätt sedan curry och spiskummin. Rör runt och lägg i kycklingen. Häll på buljong, tomater, kanel, stjärnanis och lagerblad. Låt puttra ca 30 minuter. Smaka av med krydda med salt och peppar om det behövs.

Servera med grönsallad, naanbröd och raita. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar