söndag 29 juni 2014

Festaostkräm på rostat bröd med parmaskinka och basilika







































Tjingeling!

I helgen har vi haft lite släktfest med moster, morbror och kusiner med familjer. Min lott blev att fixa tilltugg och en aktivitet för stora och små. Lite olika tilltugg blev det framdukat innan vi skulle ge oss av för lite promenad med aktiviteter utefter rundan. Som tilltugg blev det nåt som jag passande blev tipsad av från jobbet, (Tack Erika) Små rostade brödskivor med fetaostkräm på, som sedan toppades med parmaskinka och lite basilika. Blev mycket goda måste jag säga. Eftersom jag slängde ihop krämen på lite må få, har jag inte de exakta måtten. Ni får testa er fram helt enkelt.

Efter lite tilltugg och snacka begav vi oss iväg och första stoppet blev vid ett perfekt krabbfisk-ställe. Där blev de uppdelade  i två lag, och under 10 minuter skulle alla, stora som små fiska så många krabbor de kunde. De lag som fick ihop flest vann denna deltävling, som sedan följdes av några deltävlingar till bl.a. gissa vilken snaps som döljer sig i glaset, vilken ölkorv som de fick smaka på, vilken kakaohalt som chokladen innehöll, vilken alkoholhalt ölet hade osv.  Perfekt sätt att aktivera alla, där vinnarskallen infann sig hos många :-)

Nej, idag blir det ett kort inlägg, dags att packa väskan. Imorgon blir det jobb på Marstrand med möte och lite trevligheter :-) 

Ni kan även följa mig på instragram, och då som gourmetmorsan

♥ Ha det bäst, så hörs vi snart igen!








Festaostkräm på rostad bröd med parmaskinka och basilika

Baguett, skuren i skivor
Olivolja
Flingsalt

Gör så här:
Skär baguetten i tunna skivor. Lägg dem på bakplåtspapper och ringla över olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen på 200°C i ca 10 minuter. Låt svalna.

Fetaoströra
100 gr fetaost
1-2 dl kesella eller creme fraiche
2 msk majonäs
1/2 pressad vitlöksklyfta
Färsk strimlad basilika
Salt och peppar
Honung

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna i en skål och kör med handmixer. Smaka av med salt och peppar.


Bred krämen över det rostade brödet. Toppa med parmaskinka och färsk basilika.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar