lördag 4 januari 2014

Meny för nyårsfirande på kvällen!
















































Äntligen har man fått ner lilltjejen för en liten middagsvila. Det har verkligen varit upp och ner med middagsvilan. Igår slumrade hon till vi 17-tiden... behöver knappast tala om att det var en duracell-kanin vi hade här hemma framåt 21-tiden:-) Men det spelar väl inte så vansinnigt stor roll när de ändå är lediga. 
Dagarna går ju så galet fort och jag har ännu inte delgett er vårt nyårsfirande på kvällen. Värdar för denna kvällen var Pierre och Åsa och likt tidigare år skålade vi in det nya året i ett vedeldat kar. Paniken utbröt då vi några minuter i tolv skulle gå ut och krypa ner och vi insåg att karet skulle skålla oss allihopa. Galet varmt! Snabbt ut med lite vatten och i med lite kallt! Men 12-lag blev det med klockringning och allt :-)

Men dess för innan hade vi fått njuta av en otroligt god meny med snittar innan och champagne.
Till förrätt champinjonsoppa med parmesankräm och bröd. 
Varmrätt: Lammfilé med två olika såser, pepparsås och cognacsås med potatisbakelse och coleslaw med äpple och fänkål.
Dessert: Passionsfruktsmoussetårta

Allt var otroligt gott, men soppan gav vi alla 11 poäng av 10 möjliga :-)

Något som vi började med förra året var att spå vad som vi tror ska hända det nya året. Rätt roligt att ta fram och läsa upp vad alla hade sagt skulle hända 2013. Vissa saker slog in och vissa stämde inte alls. I år gjorde vi likadant, fast betydligt mer utförligt. Så ska man tro allt som vi spår ska hända 2014, kommer det bli ett fantastisk spännande och händelserikt år vi har framför oss :-) 



♥ Njut av lördagen!



Champinjonsoppa
4 personer

500 gr färska champinjoner
1,5 gul lök, hackad
5 dl vatten
5 dl matlagningsrädde
1 svampuljongtärning
2-3 krm salt
2 krm svartpeppar
2 krm vitpeppar
Vid servering:
2 dl torkade trattkantareller
1 dl färsk persilja, hackad

Gör så här:
Dela champinjonerna i bitar och fräs dem tillsammans med löken. Slå över vatten och grädden. tillsätt buljongtärningen och kryddorna. Låt koka några minuter. Sedan mixa allt med en handmixer så soppan blir slät. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp i sopptallrik/skålar och garnera med torkade trattkantareller och persilja. Servera med gptt bröd och parmesankräm.


Parmesankräm
1,5 dl finriven parmesanost
150 gr färskost
Gör så här:
Blanda ingredienserna och låt tå en stund i kylen. Servera tilsammans med gott nybakt bröd.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar