♥ Härlig onsdag!
Popcorngodis
2 påsar micropopcorn
3 dl strösocker
1 dl glukossirap
100 gr smör
1 dl vispgrädde
0,5 tsk bakpulver
Ev. 3 msk pastellströssel eller nötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Poppa popcorn enligt anvisningen på förpackningen. Häll i en stor skål.
3. Smält socker och glukossirap till en gyllenbrun karamell i en tjockbottnad kastrull.
4. Tillsätt smör och grädde. Låt koka till en temperatur på 125 grader.
5. Tag av från värmen och blanda snabbt i bakpulver.
6. Häll kolasmeten över popcornen och blanda så att alla popcorn täcks av smet.
7. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
8. Rosta i ugnen 1 timme. Rör runt var 15 minut. Efter halva tiden – tillsätt eventuellt strössel på popcornen så att det får en påskpastellfärg! Det är även gott med hackade nötter.
9. Låt svalna och förvara i lufttät påse eller burk.