måndag 28 oktober 2013

Små rackarns goda tilltugg!








































Galet så mörkt det blev igår kväll efter att vi ställt om klockan. Redan klockan 21 kände jag att sängen lockade nåt alldeles. Någon mer som kände igen sig? :-) Den här årstiden är verkligen inte min grej. Längtar tills det kommer lite snö, som kan lysa upp lite granna. Sedan så dröjer det ju inte allt för lång tid tills adventsljusstakarna åker fram i våra fönster. Lovely! 
Men innan dess är det ju Alla helgons helg. Kan tänka mig att det blir lite Halloween firande också på sina håll. När jag frågade lille Vincent om han önskade Halloween-tema på sitt födelsedagskalas till helgen  skakade han bestämt på huvudet. Ingen maskerad på mitt kalas! Så ärade gäster, ni slipper spöka ut er :-) 

Men eftersom veckans dagar brukar svischa förbi, tänkte jag redan nu ge er tips på lite goda snittar som kan passa till helgen. Bjöd ett gäng kollegor på dessa, och de blev väldigt populära och uppskattade.  

♥  Så på med partyhatten till helgen!




Parmarullar
8 skivor parmaskinka
200 gr getost
0,5 dl olivolja
1 msk vittvinsvinäger
1 msk flytande honung
0,5 dl rostad flagad mandel
1 schlottenlök, finhackad
0,5 dl grovhackad persilja

Gör så här:
Lägg ut en bit gladpack. lägg parmaskinkan omlott.
Rosta mandeln lätt i stekpanna. Låt svalna.
Mosa getosten med gaffel och blanda ihop med olivolja, vinägern, honung. Hacka schalottenlöken och hacka persiljan, blanda ihop med med övriga ingredienser. Tillsätt mandeln. Bred ut massan i en strimma över skinkan. Rulla ihop till en rulle, med folien avslutande runt skinkan. Lägg in i kylen och låt stelna. Skär upp i stubbar när det är dags att servera.


Tunnbrödsrullar

4 tunnbröd
200 gr philadelphiaost
1 paket bacon, mindre bitar
1 dl persilja, finhackad
1 röd lök, finhackad
1 dl majonäs
Salt och svartpeppar
Paprikapulver

Gör så här:
Stek baconet i mindre bitar. Lägg upp på hushållspapper så det rinner av och svalnar. Blanda philadelphiaosten, majonäs, rödlök, persiljan, baconet. Krydda med salt och peppar och paprikapulver.
Bred massan över tunnbrödet och rulla ihop till rullar. Snurra gladpack rund och låt de vila i kylen. Funkar utmärkt att göra dagen innan om man önskar. Ta fram och dela med i stubbar och servera.





Rostbiffsrullar med sweet chili och avocado
ca 150 gr rostbiff i skivor
100 gr philiadelphiaost
4 tsk sweet chili
1/2 avocado, tunt skivad
Ev. 6 skivor vitt bröd

Gör så här:
Täck en skärbräda med plastfolie och lägg ut rostbiffen omlott. Rör ihop fyllningen. och bred över rostbiffen. Lägg på avocadon på krämen. Rulla ihop till en rulle. Låt den vila i kylen i minst 30 minuter. Skär rostbiffen i ca 2,5 cm tjocka stubbar. Kan serveras på en brödskiva om så önskar, eller utan.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar