måndag 24 juni 2013

Melonsallad med kallskuret! Jo jag tackar...

Äntligen ordning i lägret igen! ALLA friska, och hoppas det så förblir för ett lååååångt tag framöver. Om två veckor är det semesterlunk, och de två veckorna som återstår kommer gå i en rasande fart, då det är massor som ska hinnas med innan det checkas ut för semester. Men lite semesterkänsla har faktiskt redan infunnit sig, då ljuset vänder upp och ner på rimliga läggdagstider och både vi och barnen njuter lite extra på kvällarna.
En kväll med sol och ljumma vindar gör att man riktigt frossar i sommaren som äntligen tycks vara här... Hörde nåt om sämre väder, men det skjuter vi framför oss tycker jag. Finns nog inget bättre när kvällsmaten dukas fram och man sitter extra länge vid matbordet. Då funkar sallad otroligt bra. Det kan man ju göra i oändliga variationer. När tidningen Allt om mat kom häromdagen, fastnade jag direkt för melonsallad med avokado, citron och kallskuret. Kan ju knappast gå fel, eller hur? Till det testades vi M de Minuty Rosé (nr 2590) på Systembolaget. 99 kr/flaskan. Passar som sällskapsvin, grönsaker, fisk och kyckling. Beskrivningen är torr, bärig smak med inslag av örter, röda vinbär, smultron och blodgrapefrukt. Tycker själv att det var ganska blaskigt, och ingen särskild smak. Så inte toppbetyg från mig. Kanske valde jag fel maträtt till detta vin. Får kanske ge det en chans till...
Men melonsalladen fick toppbetyg, och den kommer jag absolut göra fler gånger i sommar.


♥ Kram




Melonsallad med avokado, citron och kallskuret
4 portioner

1 påse blandsallad, 70 gr
1 cantaloupemelon
1/4 liten vattenmelon
2 avokado
2 röda lökar
1 kruka mynta
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
150 gr kallskuret, tex. parmaskinka, salami, bresola

Citronett:
1 dl god olivolja
1 citron, rivet skal och saft
2 tsk flytande honung
1 krm salt

Gör så här:
Citronett: Blanda alla ingredienser och låt stå några minuter.
Sallad: Lägg salladen i en skål. Skala och kärna ur och skär avokadon i bitar. Ansa och  skiva löken. Riv bladen av myntan. Lägg melon, avokado, lök och mynta i salladskål. Vänd i lite av citronetten och spara resten till servering. Krydda med salt och peppar.
Toppa med kallskuret eller servera bredvid. 



3 kommentarer:

  1. Gudars vad gott :-D Måste testas!!

    Jag håller med, man ska njuta av sommaren - oavsett om man har semester eller inte!

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Den här salladen var en ren fullträff! Så himla fräsch och god!

    SvaraRadera