Hoppas ni liksom jag kommer tycka om den här rätten...
♥ Trevlig helg!
Gourmetmorsans kycklingfilé i HP-sauce
4 person
Ingredienser:
800 gr kycklingfilé alt. 5 kycklingfiléer
Marinad:
1,5 dl rapsolja
2 msk kinesisk soja
3 msk HP-sauce
1 tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
2 msk kycklingfond
salt/svartpeppar
Sås:
1,5 dl rapsolja
2 msk kinesisk soja
3 msk HP-sauce
1 tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
2 msk kycklingfond
salt/svartpeppar
4 dl grädde
2 paket bacon
Gör så här:
Blanda marinaden. Dela kycklingen på längden om de är stora. Lägg kycklingen i marinaden, och låt marineras minst ett dygn. Ta upp ur marinaden och linda bacon runt. Bryn tills de får fin färg.
Lägg i en ugnsfast form. Blanda samman såsen. Häll över kycklingen. In i ugnen i 225°C i 20-25 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris eller pressad potatis och en härlig sallad!
på