onsdag 31 oktober 2012

Onsdagpasta med salsicca...Yammie!

Redan onsdag...  och just nu känns det som jag inte hinner blinka förrän det är helg igen! Veckorna går ju såååå otroligt fort. Tror många med mig känner igen sig, eller? Jag har länge önskat att bara få hänga i kök och bara laga mat och baka, helt utan att bli avbruten och ingen tid att passa.. . Kanske kan tyckas helt crazy... men för mig är det en avkoppling! Nu sker ju inte det så värst ofta, man kan ju inte enbart tänka på sig själv...det är ju fler i ens tillvaro som kallar på uppmärksamhet...;)    men när det sker njuter jag till fullo. Mest troligt är det nog så, att hade man haft hur mycket tid som helst, kanske man inte hade njutit lika mycket eller vad tror ni? Men jag njuter iallafall när det vankas onsdagspasta... Yeah! Har förstått att det är många som gillar dessa rätter. Kul!  Ikväll blev det lite spagetti, salsiccia, tomater, grädde, ruccula å så lite vin... En smarrig och enkel pasta inspirerad från Coop, som förgyllde denna onsdag hemma hos oss. 

Bus eller godis? Utanför dörren stod två utklädda barn med värsta maskerna... Lillprinsen här hemma blev så tokrädd, så hela kvällen har han pratat om det där läskiga killarna som han inte gillade. Kommer nog var en kille som har svårt att somna ikväll... Tur man hade godis hemma, för vem vet annars vad det hade hittat på? ;)


Laga umgås och njut! Hoppas det smakar.


Salsiccapasta
4 portioner
400 gr spagetti
Salsicciakorvar, 600 gr
Rapsolja till stekning
1 hackad gul lök
1 tsk färsk timjan
1 dl vitt vin
0,5 dl vatten
1,5 dl grädde
250 gr cocktailtomater, halverade
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
50 gr ruccula

Servering: Riven parmesan

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Tryck ut köttet ur korvskinnet, och mosa sönder det. Stek i het panna med olja, och hackad lök och timjan. Rör ordentligt. Slå på vatten, grädde och vin och låt koka ihop i 10 minuter. Vänd ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Blanda ihop såsen med pastan och toppa med ruccula. Servera direkt med riven parmesan.


 
Lök, timjan och cocktailtomater gör rätten ljuvlig.
Ser kanske inte så jätteaptitligt ut, men salsiccakorven smakar gudomligt och passar perfekt tillsammans med timjan, tomaterna och löken.


1 kommentar:

  1. Vilket smarrigt recept, det ska testas snart :) Ja, de där småkillarna var o hälsade på oss oxo... Elias blev såååå rädd, han var ju inte alls förberedd för små monster utanför dörren... o så tyckte han inte alls om idén att ge dem godis heller...haha! Det är definitivt inte hans favvishögtid ännu ;)

    Ha en härlig helg!!

    Maria (the neighbor)

    SvaraRadera