tisdag 18 september 2012

Pippi på... Wraps till höstutflykten!

Dags igen! För Pippi på svensk fågel och denna gången med hösttema - "kyckling på höstens utflykter". Vad packar man ner för en härlig höstutflykt? Jo, wraps helt enkelt. Passar både barn som vuxna, och det är lätt att äta och såååå otroligt gott! Finns nog inget som är så mysigt när man beger sig ut i skog och mark, och man får packa upp den där härliga picknickorgen vid en mysig sjö eller varför inte en solig dag, när kylan biter lite i kinderna och man njuter i en klippskreva med hela havet framför sig! Ja det är nog två av mina favoritutflyktsmål en fantastiskt höstdag!
I min korg tar jag gärna med mig en kycklingwraps med lite italienska inslag så som basilika - och parmesanaioli....Yammie!

Så nu är det dags för er att testa! Man jag är också nyfiken på vilket som är ert favoritutflyktsmål dit ni gärna tar med er en fikakorg?

♥ Njut av dagen



Kycklingwraps med basilika- och parmesanaioli
4 wraps
4 st stora tortillabröd
3 strimlade färdigstekta kycklingfiléer
1 liten påse ruccula
16 cocktailtomater, halverade
8 soltorkade tomater
Röd lök
Gurka
Basilika-och parmesanaioli

Basilika- och parmesanaioli
2 äggulor
1 msk senap, typ dijion
2 msk vittvinsvinäger
1 dl hackad basilika
2,5 dl olivolja
50 gr finriven parmesanost
salt och peppar
Gör så här:
Se till så alla ingredienser har samma temperatur. Annars skär sig den lätt. Mixa äggulor, senap, vinäger och basilika i en mixer eller stavmixer. Tillsätt droppvis olivolja till en krämig aioli. Vänd ner parmesan och smaka av med salt och peppar. Gör den gärna en stund innan så den får dra sig, då kommer smakerna fram mycket.
Tips! Detta receptet är otroligt enkelt att använda, smaksätt aiolin med er favorit! 



Härlig fyllning innan det är dags att vika ihop!
Hmmm... så gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar