måndag 31 oktober 2011

GRATTIS...









....säger jag till
Sanna Popovski
som är vinnaren till en Philips-hr7620-70-matberedare.


Eftersom du stått och knådat pajdeg till din mammas 60 års kalas, 
är du väl värd en matberedare som underlättar inför nästa kalasuppdrag och givetvis för dina kommande stunder i köket!
Så stort Grattis Sanna!


Maila mig din adress, så kommer matberedaren på posten!
madelene@alltienbyra.se

söndag 30 oktober 2011

Snart är tävlingen slut...





















Gokväll på er! Hoppas att helgen varit bra? Här har det varit kalas och besök, så den har bara sprungit förbi. Så därav det uteblivna blogg inläggen...men jag lovat återkomma med vad som stod på menyn på 2 års kalaset! Men jag vill passa på att påminna om tävlingen som pågår! Nu är det inte många timmar kvar tills tävlingen om en matberedare är till ända! Men ni som ännu inte tävlat har fortfarande chansen! 
Imorgon kväll presenteras den lyckliga vinnaren! 
För att tävla, klicka här!

fredag 28 oktober 2011

Första julklappen är avklarad!







































Tro det eller ej, men jag har köp min första julklapp...helt otroligt! Jag brukar annars mest surra runt, och inte veta vad jag sa köpa till nära och kära. Men häromdagen, stod den bara där, framför mig i butiken, och jag tänkte att det är väl lika bra att passa på! Kan avslöja att den införskaffades i en butik med köksateraljer, och hör hösten till...mer vågar jag inte avslöja för de som ska få den, vet jag tittar in här! Kan ni gissa vad det är? Då utlovas ett fint pris, fast inte förrän efter jul förståss ;) Så in med en kommentar vet jag... 

torsdag 27 oktober 2011

Hmmm... Hallonkaka med vit choklad!









































Det vankas födelsedagskalas för lillprinsen här hemma till helgen, och jag har huvudbry på vad jag ska hitta på och bjuda på. Kanske har ni något bra förslag? Det tas tacksamt emot ska ni veta. Annars brukar jag förbereda i god tid innan, men tiden har varit knapp det sista. Men häromdagen när Vincent var sjuk, fick han och jag bakat en kaka som vi myste med i soffan... Riktigt god och enkel! 


Hallonkaka med vit choklad
6-8 personer
3ägg
3 dl socker
1 msk bakpulver
3 dl vetemjöl
250 gr frysta hallon
50 gr vit choklad, grovhackad
50 gr skållad mandel
50 gr smör
Färska hallon till garnering
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i bakpulver, vetemjöl, i äggsmeten. Vänd ner de djupfrysta hallonen i smeten. Smöra en löstagbar form, och häll sedan i smeten. Hacka den vita chokladen grovt, tryck ner de jämt fördelat i smeten, tillsammans med den skållade mandeln. Hyvla över smör. Grädd i mitten av ugnen på 200 grader, håll koll så den inte bränner. Alla ugnar är olika.
Efter 30 minuter kolla så den är färdiggräddad. Dekorera med florsocker, hallon och citronmeliss innan servering.

onsdag 26 oktober 2011

Onsdagpasta med tryffel och kyckling...yeah!









































När jag kom hem idag efter en hel dags utbildning inom sociala medier, var jag så trött i huvudet att jag knappt orkade tänka mer... men fasen vad roligt det är  Vilken enorm värld vi lever i ;)Det är så man undrar hur fort kommer den här digitala världen förändras, hur kommer den se ut när ens barn kommer ut i arbetslivet... Öhhh, det är nog inte värt att ens fundera på...den har iallafall förändrats, det kan man vara säker på ;) Nu är man så otroligt inspirerad att man vill komma igång NU! Men innan dess vankades ju det givetvis onsdagpasta, som kvällen till ära bjöd på tryffel och kyckling, och jag kunde lätt tagit lite mer av den där tryffeln... så ni tryffelälskare kan lätt ösa på mer.
Jag lagade lite på känsla, så det här receptet har jag försökt uppskatta mått, så ta det med en nypa salt, och smaka av efterhand... Åh för guds skull glöm inte vinet...;)


Tryffel och kycklingpasta
4 personer
Färsk pasta, tagliatelle
3 kycklingfiléer i tunna skivor
2 dl kantareller
2 st scharlottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, pressade
3-5 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
Tryffelolja
Pressad citron
salt och peppar
Gör så här:
Skär kycklingen i skivor. Fräs kyckling, kantareller och löken. Slå på grädde, hönsbuljong. Smaka av med tryffelolja och citron och till sist salt och svartpeppar.
Strax innan servering blanda pasta med kycklingen och såsen och rör om. Servera med ruccula och coktailtomater. Ringla över ytterligare lite tryffelolja om ni gillar det förståss... det går ju absolut att utesluta!

måndag 24 oktober 2011

Föll som en fura!







































I helgen gjorde vi en utflykt till Kungsbacka, närmare bestämt Kungsmässan. Där på hyllan i skyltfönstret stod de små, små minigrytorna, och massa olika färger. Riktigt roligt att kunna servera en gryta, paj, gratäng, ja´massa gott till varje gäst. Så jag föll, skulle man kunna säga. Problemet var bara vilken färg? Men dessa gröna underbara små minigrytor fick jag med mig hem...så till helgen får det nog invigas! Undra vad jag ska fylla dem med? Nåt förslag någon... ;)





lördag 22 oktober 2011

Hummer och champagne, vilken lyx!I

Ikväll bjöds det minsann på både hummer och champagne! Åh det kallar jag lyxigt! Eftersom man är bortskämd med en fiskare till far är det nog ett av det bästa stunderna när det vankas en alldeles nykokt hummer, som smakar bara så ljuvligt! Att man sedan dricker champagne till, kan ju bara inte bli fel, eller vad säger ni? 
Nicolas Feuillatte är Frankrikes mest sålda champagne och den tredje största producenten i världen. Nu firar denna dryck 35 år och i samband med detta byter de namn till Brut Chardonnay (nr 7592) 299 kr/flaska. Det är en torr, fruktig och frisk årgångschampagne som är gjord helt på chardonnaydruvor. Passar perfekt till skaldjur. Så hummer och denna champagne liksom gifte sig helt perfekt med varandra! Helt klart att rekommendera! Till det hela njöt vi av massa härliga ostar, som jag har längtat efter så läääänge..... Nu äntligen! 
Ha en härlig fortsättning på lördagen!




Alma var inte det minsta reserverade för de svarta små läckerheterna...






...men det var Vincent! Gillar inte det minsta när de smätter till med stjärten! Men kan ändå inte låta bli...



torsdag 20 oktober 2011

Nu är det hög tid för en tävling!



























Så är när det är höstrusk ute, blir man mer sugen på att hålla till i köket och laga mustiga grytor, baka och massa annat gott att njuta av! Då är en matberedare från Whiteaway och Philips inte helt fel! Nu har du chansen att vinna en! Philips-hr7620-70-matberedare. Värde 649 kr
Lägg en kommentar på vad du tycker man bäst använder en matberedare till samt gå in och gilla White Away på Facebook! 
Tävlingen pågår fram t.o.m. söndag 30 oktober.


Bland alla kommentarer väljer jag ut en lycklig vinnare! 


Lycka till!



onsdag 19 oktober 2011

Krämigt för veckans onsdagspasta!









































Den här gratängen kommer absolut lagas många gånger här hemma. En ny favorit skulle man kunna säga ;) Så jag måste verkligen låta den kvala in bland onsdagpastan, för det är den helt klart värd! Otroligt enkel att göra och god och mustig smak! Perfekt till sallad och ett eller kanske två glas rött... Så nu har ni en smarrig pasta att hugga in på i kväll! 
Pasta, det med basta! 


Pastagratäng på köttfärs
1 form
400 gr okokt pasta
6-8 dl färdig köttfärssås
1 ask cocktailtomater, halverade
3 st vårlök i bitar
1 pkt mozzarella
Ostsås:
4 dl vispgrädde
100 gr mjukost, baconsmak
2 dl riven ost
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Börja med ostsåsen, häll upp grädde i en kastrull. Häll över mjukosten och den rivna osten. Låt de sjuda ett par minuter, smaka av med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan. 
Häll passtan i botten på en ugnsfast form. Häll den varma köttfärsåsen över. Lägg över halverade cocktailtomater och vårlöken. Häll över ostsåsen, och toppa det sista med mozzarellan. 
Gratiner i ugnen i ca 20 min, eller tills den fått fin färg. Servera med en härlig sallad!





tisdag 18 oktober 2011

Dumle med pepparkaka

Någon mer än jag som älskar pepparkaksdeg? Nu behöver ni inte äta upp degen när ni bakar pepparkakor. Utan istället njuta av härligt god Dumlekola med pepparkakssmak...helt otroligt god! Me like ;) Förra året blev det väldigt mycket bak och desserter med pepparkakssmak, så mannen här hemma undrade om det inte hade gått lite överstyr, det där med pepparkakssmaken. Allt behöver väl inte smaka pepparkaka kommenterade han lite försiktigt. Men jag lyssnade inte på det örat! Kommer antagligen inte lyssna i år heller, då jag redan börjat sätta lite planer i verket på vad jag ska hitta på med denna Dumlekolasmak... för nåt ska det bli, det är jag säker på ;)
Någon annan som smakat? Vad tycker ni?


söndag 16 oktober 2011

Ny härlig kokbok från Arla!

Som ni vet vid det här laget älskar jag tapas och olika smårätter. Detta finns det massor av i den nya kokboken som Arla gett ut som heter Fredag- Recept på en lyckad hemmakväll. I like it al lot :) Massa härliga recept med underbar layout som gör att man kan titta och bläddra i den om och om igen! Finns i välsorterade livsmedelsbutiker och kostar endast 89 kr, och är en väl värd investering! Gå även att köpa här!


Nej, nu vankas det strax pizza och sedan har jag siktet inställt på den nya serien på TV3- Pan Air... om jag lyckas hålla mig vaken tills dess...;) Vad blir det för mat för er denna söndagskväll?


Ha en fortsatt härlig söndag!

fredag 14 oktober 2011

Lammfärslimpa med italienska smaker!







































Nu är det lammtider, och varför inte passa på att tillaga något riktigt gott redan i helgen. I Sverige blir lamm mer och mer populärt och man vågar till och med laga mer än den klassiska filén, eller hur? Så min rekommendation är att göra lammfärslimpa fylld fetaost, örter och parmaskinka. Helt underbart gott! Svenskt fint lamm hittar du på Årnäs, här i Varberg. Där finns lammets olika delar uppstyckat, å det är bara att vraka bland allt underbart fint och gott kött! 


Ha en riktigt go helg på er!


Lammfärslimpa med italienska smaker
4 portioner


0,5 dl ströbröd
2 dl mjölk
500 gr lammfärs
3 msk riven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk torkad basilika
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
rapsolja
Fyllning:
150 gr fetaost, smulad
100 gr parmaskinka, eller serranoskinka
1 dl hackad persilja
1 dl hackad färsk basilika
Tomatsås:
1 burk krossade tomater, gärna Mutti
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
Rapsolja
1 tsk strösocker
salt, peppar
Socker
0,5-1 tsk chilikrydda
Ev. färsk basilika
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C. Blanda ströbröd och mjölk, och låt dra i 10 min.
Blanda färsen, löken, vitlöken och kryddor till en ganska lös färs.
Kavla ut färsen mellan två bakplåtspapper. Till en rektangel 25x30 cm.
Ta bort översta pappret, och lägg skinkan över färsen, strö sedan över smulad fetaost, basilika och persilja. Rulla sedan ihop till en limpa. Pensla limpan med olivolja, och in i ugnen ca 15 min på 250°C.
Sänk ugnen till 175°C, och fortsätt grädda den i 35-40 min.
Tomatsåsen:
Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt tomaterna, och kryddorna. Låt koka på svag värme i ca 30 min. Rör då och då. Tillsätt hackad basilika det sista. Smaka av med salt och peppar.
Servera med sesampotatis.
Skiva potatis tunnt och strö över salt och peppar och sesamfrön. In i ugnen tills det blir mjuka och fått färg.


Smaklig spis och trevlig helg!


Ingredienser som gör rätten till en riktig höjdare...Yeah!
Baka ut färsen och strö över fyllningen. Rulla sedan ihop som en rulltårta.
In i ugnen på 250°C i 15 min.
Därfert 175°C i 40 min



måndag 10 oktober 2011

Mörk choklad i ny mild smak!

Häromkvällen fick vi besök, och samtidigt tog jag tillfället i akt att göra en lite chokladprovning av Lindts nya mörka choklad på våra gäster. Tror nog många tycker att mörk choklad har en viss bitterhet och därför inte tillhör favoriten. Nu kan man även njuta av mörk choklad med samma höga kakaohalt men med en mildare smak. Själv föll jag helt klart för den nya chokladen för att den har en mildare smak. Visste ni att mörk choklad också har positiva hälsoeffekter. Den mörka chokladen har en högre andel av antioxidanter, vitaminer och mineraler som bland annat leder till både sänkt blodtryck och minskat kolestrolvärde, men också innehåller ämnen som gör oss lyckliga enligt flera studier. Så ät mörk choklad vet ja´! ;) "Jag är så lycklig, jag är så lycklig, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag. Jag är så lycklig, jag är så lycklig, hela VECKAN LÅÅÅÅÅNG!"


Testpanelen, både stora och små, fick njuta av både 70% mörk choklad i original och den nya 70% milda mörka chokladen. Det fanns en klar vinnare - MILD 70% COCOA.

söndag 9 oktober 2011

Mätt och belåten!








































Nu börjar denna veckan lida mot sitt slut och en ny vecka är på intågande. Här regnar och blåser det som bara sjutton, och man kurrar lätt upp i soffan åh myser mest! Idag har vi firat av mamma och pappa som hade 40-årig bröllopsdag. Det är inte illa, eller hur? Kom att tänka på att slår vi till inom det snaraste kanske vi också kommer hinna fira 40-årig bröllopsdag innan vi trillar av pinnen ;) ... annars får vi nöja oss med att räkna åren tillsammans... 16 år hittills, det är ju inte fy skam det heller... trots att vi inte fått till något giftemål! ;)
Igår var vi ju bortbjudan till vännerna på Slingegatan och de bjöd på en tre-rätters som var så gott! Åt så vi nästan storknade, ...tur vi har lite nedförsbacke hem, så det bara var att rulla ;)


Det blev kyckling på menyn, med bruschetta som förrätt och kycklingrätt till varmrätt. Det är en rätt som är så enkel och god, och går perfekt att förbereda. Min svärmor bjöd på den för många herrans år sedan när hon hade 50 års fest... och receptet håller än, tro mig ;) 


Svärmors Kyckling
4 personer
1 kg kycklingfilé
Marinad:
1 dl kinesisk soja
1,5 msk vittvinsvinäger
1 klyfta vitlök
1 knippe persilja


5 dl grädde
2 dl creme fraiche
Späd med ev. mjölk


Gör så här:
Blanda marinaden (soja, vinägern, vitlk och persilja) och blanda den med kycklingen. Är filéerna stora, dela dem på längden.

Låt marinaden få ligga i minst ett dygn.
Lägg sedan i en eldfast form. Slå över grädden och creme fraichen.
In i ugnen på 200°C i ca 30 minuter.
Servera med pressad potatis och en god sallad.


Bruschetta till förrätt... Finns det nått bättre...?










































Till dessert blev det Leilas cheesecake med blandade bär...yammie! 










































Åsa tänker minsann på allt, även de som inte dricker alkohol. Så på rekommendationer från Bengt Fritjofsson hade hon införskaffat en nyhet på Systembolaget, bland alkoholfria viner. Oftast är de röda alkoholfria vinerna rena rama saften, men detta får faktiskt ett bättre betyg.
Mer fylligt och ett steg närmare vanligt rött vin! Finns på systemet för 51 kr flaskan.
Natureo Free Syrah