söndag 15 maj 2011

Bortskämd...absolut!

Gokväll på er alla boggläsare! Vilken söndag!  Sol, moln och så avslutas den med hällregn! Så man har verkligen fått alla möjliga väderomslag idag ;) ! Men nu när kvällen kommer är det rikgtigt mysigt att krypa upp i soffan och höra regnet smattra mot rutan... Igår kväll tittade svägerskan in och med sig hade hon, Risonipasta med gremolata och kallskuret! Supergott...och lyxigt! Det är verkligen så otroligt enkelt oxå! Detta är en pasta som lätt skulle hamna under kategorin onsdagspasta, eftersom det går otroligt fort att tillaga...Jag vet att receptet förekommit tidigare här på bloggen, men den är helt klart värd att repeteras, eftersom den är så otroligt god! Sen blev det blev Eurovision för hela slanten, även fast jag inte är ett jättefan...men jag blev glatt överraskad av bidragen. Tycker de höll hög klass de flesta, åh Saade gjorde ju en rikgtigt bra insats med en tredje plats! Det var ju verkligen längesedan som vi hamnade på övre delen i resultatlistan ;)
Imorgon får ni se vad det blev med rabarberna och jordgubbarna...nåt riktigt smarrigt kommer jag att fresta med! Så titta in då, vet ja´!

Risoni med Proscuitto, gremolata

och getost
4 personer


1 liten gul lök
Smör att steka i
4 dl risoni (typ av pasta)
8 dl hänsbuljong
salt och nymald svartpeppar
100 gr smulad chevréost (getost)
Proscuitto, eller annan lufttorkad skinka


Gremolata
1 knippe bladpersilja eller vanlig persilja
2 msk rivet citronskal eller lite pressad citron
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl olivolja, funkar också med olivolja som
är smaksatt med citron
salt och peppar


Gremolatan är bara ett måste till rätten. Den gör
sätter verkligen pricken äver i:et.


Blanda alla ingredienserna till gremolatan. Låt vila några minuter.
Stek löken, tillsätt risonin och hälften av hönsbuljongen. Låt koka
sakta och under ständig omrörning. Späd med mer hönsbuljong.
Var nog med att pastan inte blir överkokt. Smaka va med salt och
peppar, vänd ner getosten och låte den smälta.
Lägg upp på fat och droppa över gremolatan. Servera med proscuitto
och sallad.



2 kommentarer:

  1. Risoni är en favorit, likaså gremolata. Jag och min sambo brukar använda gremolatan till lamm och kanske lite rött, alltid väldigt gott :-)

    SvaraRadera
  2. Gremolata är verkligen gott. Fast jag har aldrig tänkt på att det kan smaka gott till pasta också.

    Du verkar nöjd med vädret, Madeléne. Här uppe snöade det i lördags och de stackars plantorna som hade fått börja vistas ute på altanen i början på maj åkte in igen fort som attan.

    SvaraRadera