torsdag 23 september 2010

Gudagod Köttfärssås...


Ibland vill man lyxa till sin köttfärssås lite extra,
då är detta ett receptet som sätter smaklökarna
i gungning ;) Det är bara sååååååå gott... Varför
inte slänga ihop den inför morgondagens fredagsmys
eller använda den till den hemmagjorda pizzan?

Köttfärssås de luxe
4 personer

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor
Olivolja till stekning
500 gr nötfärs
1/2 tsk Chili Explosion (Santa Maria)
1 dl rött vin
1 dl chilisås
1 tärning köttbuljong
2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)
1 burk krossade tomater gärna Mutti
1 tsk honung
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar
Ev. soja
Gärna 0,5 dl färsk basilika

Gör så här: Skala löken och vitlöken och hacka den fint
och stek tills den blir mjuk. Tillsätt nörfärsen och stek
tills den fått fin färg. Tillsätt det andra ingredienserna
utom basilikan som tillsätts i slutet. Låt allt puttra
i minst 30 minuter. Ju längre, desto godare. Smaka
av med salt och peppar.

Servera till färsk pasta eller varför inte på den
hemmagjorda pizzan... Imorgon får ni mitt
favvorecept på vår hemmagjorda pizza, med
köttfärssås, beanaisesås och lök och italienska
pizza med salami, mozzarella,kronärtskocka,
parmaskinka och ruccula....
Yammie, yammie!


2 kommentarer:

  1. Hej!

    Även om detta är ett gammalt inlägg vill jag bara tipsa om att tillsätta någon form av syra i köttfärssåsen. Pressad lime eller citron gör underverk och förstärker den goda tomatsmaken. Rödvinsvinäger fugerar också!

    /Peter

    SvaraRadera
  2. Hej Peter! Alla förslag är välkomna, även fast inlägget är lite äldre! Detta ska jag absolut testa när det vankas köttfärssås nästa gång! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera