onsdag 14 juli 2010

Åh värmen bara fortsätter å gubbarna likaså!

Nog kan man inte klaga på den här sommaren! Det har ju
varit rena rama medelhavsvärmen. ... och då drar man iväg
för att plocka mera jordgubbar?!?! Alltför att kunna göra mera
Frozen Strawberry Daiquiri, att svalka sig med ;)
Nä skämt å sido, blev det oxå en ljuvlig dessert. Inget ont
om jordgubbar i sin naturella helhet. Men det är ju inte helt
fel att fixa och trixa lite extra ibland.
Lova att ni testar, för det är verkligen rena drömmen!

Marinerade jordgubbar med cointreau grädde
4 personer

1 liter jordgubbar
0,5 dl råströsocker
river skal och saften av en apelsin
0,5 dl hackad färsk mynta
2 msk färsk hackad basilika

Servering: 2 dl vispgrädde smaksatt
med cointreau (eller annan apelsinlikör)

Gör så här:
Blanda råsockret, apelsinskalet och saften med myntan
och basilikan. Låt stå och dra några minuter. Halvera
jordgubbarna och blanda med marinaden. Häll upp i
portionsskålar.
Vispa grädden och smaksätt med cointreau.
Servera grädden till jordgubbarna!
marinaden. Låt






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar