lördag 19 juni 2010

Vilket bröllop!

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Oj vilket brudpar! Det riktigt lyste om dem! Vilken meny sedan...
skulle gjort vad som helst för att få äta denna underbara meny
och dricka de utvalda vinerna! Här blir minsann en utmaning
att få till något liknande... vet inte om jag vågar ge mig på det
:D Jag tror det ska låta det va, och endast ta in genom att
läsa hur gott det verkade! ;)



Foto:Fredrik Sandberg/Scanpx

Så här löd menyn:

Meny

Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom.

– Löjrom ska alltid finnas när man är i Sverige. Här har de tänkt till rejält. Man har anpassat det så det ska passa så många människor som möjligt. Mycket klokt, säger stjärnkrögaren Leif Mannerström, som drivit restaurang Sjömagasinet i Göteborg sedan 1994.

Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås.

– Klockrent, det gäller att täcka in hela Sverige. Rödbetorna låter perfekta. Jag har själv köpt av samma skörd och de är små, fina och jättegoda, säger Leif Mannerström.

Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky.

– Det låter jättegott, är det ljust kött är det perfekt, säger Leif Mannerström.

Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad.

– Det är en väldigt bra meny. Både jordgubbar och rabarber ligger i tiden nu. Det är en fullt överkomlig meny att servera till ett lagom antal gäster. Jag önskar dem all lycka, säger Leif Mannerström.

Bröllopstårtan.

Enligt TT är bröllopstårtan över tre meter hög och 250 kilo tung. Den elva våningar höga tårtan är vit och formad som en fyrklöver.

Tårtan består av lager med bland annat mandelmarängbotten, chokladkrisp, champagnemousse, smultroncurd och smultronkompott.

Bröllopstårtan är dekorerad med 100 handgjorda rosor och 40 liljor i karamell, uppger hovet enligt TT. Ovanpå tårtan står bland annat ätbara trekantiga spiraler i guld och blått. Högst upp finns kronprinsessparets monogram i gjuten karamell.

Tårtan är en gåva från Sveriges bagare och konditorer. Den uppges vara gjord av ekologiska ingredienser till mer än 95 procent.

Vin.

Champagne Pommery 2000 Grand Cru.

Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault.

Pommard 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot.

Château Simon 2007 Sauternes.




Foto:Fredrik Sandberg/Scanpix

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar