måndag 28 juni 2010

Favoriter i repris-Kyckling!

Jag tänkte under några dagar lyfta fram vår/mina favoriter.
Det är värda att tas upp igen :D
Jag kommer ge er en varmrätt och en dessert varje dag!
Så voilá har ni en två-rätters att smaska på när
sommaren är här!

Vi börjar med en goding, som bara är ett måste så här
i grilltider!


Grillad kyckling med pastasallad Gorgonzola!
4 personer

400 gr farfalle
150 gr pecannötter eller valnötter
200 gr bladspenat
1 grönt äpple, Granny Smith
150 gr gorgonzola
3/4 dl flytande honung
1 msk balsamicocreme

Toppa med
Valnötter, gorgonzola, honung, balsamicocreme

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Kyl den direkt efter kokningen.
Rosta nötterna på svag värme. Lägg dem att svalna och
salta dem lite.Skiva äpplet i tunna skivor. Blanda spenat,
nötter, gorgonzola, äpplet, honungen och balsamicocremen.
Blanda i pasta och blanda allt. Lägg upp på ett fat och toppa
med nötterna, gorgonzola, balsamicocreme,

Servera till något gott grillad kött eller kyckling!



Åh till dessert...

Camparikokta persikor med apelsin och honungsflarn
4 st persikor
2,5 msk campari
1 st apelsin, rivet skal
3 dl apelsinsaft, pressad av 2 st apelsiner
1,5 dl strösocker

Apelsin och honungsflarn
25 gr smör
1 msk honung
2 msk strösocker
2,5 msk vetemjöl
0,5 tsk apelsinskal, rivet

Till servering vaniljglass

Den goda Campari- och apelsinlagen stelnar när den står kallt. Det går utmärkt att värma den igen strax före servering.
1. Flarn: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt honungen. Rör ner socker och mjöl. Blanda till en smet. Låt stå ca 15 minuter. Klicka ut 12 teskedsstora kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 6 minuter.
2. Persikor: Dela och kärna ur persikorna. Lägg dem i kokande vatten och koka ca 1/2 minut. Dra av skalet.
3. Blanda Campari, apelsinskal, apelsinsaft och socker i
en kastrull. Lägg i persikorna och koka 1-2 minuter. Ta upp dem med hålslev och koka ihop lagen till simmig konsistens 10-15 minuter, tills drygt 1 dl återstår. Sirapen ska serveras ljummen.
4. Servera persikorna med Campari- och apelsinsirapen,
vaniljglass och flarn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar