torsdag 24 juni 2010

En given rätt på midsommarafton!

Matjesill och nypotatis är ju bara ett måste på midsommar-
afton! Å så lilla nubben förståss! Det ska vara Skåne eller
OP Andersson tycker jag! Färsk potatis, sommargurka och
så Danielssons kalla 3-löks sås, det är bara ett MÅSTE som
tillbehör! Har ni aldrig testat den måste ni bara göra den!
Gör den såsen ni brukar och så en liten skål med denna,
så kan jag nästa lova er, att den kommer bli en givet
tillbehör för kommande midsomrar ;)
Vad brukar ni äta på midsommarafton?
Vilka är era traditioner?
Själv är vi 6 familjer, totalt 23 personer som har som tradition
att fira midsommarafton tillsammans. Vi brukar starta vid
lunchtid! Dagen brukar bjuda på tävlingar, fotboll, bränn-
boll så så massa god mat! I år är alla samlade igen! Men
det blir i lite annorlunda tappning i år! Jag återkommer
med hur vi firade denna midsommar...så håll er till tåls ;)

Danielssons 3-löks sås
1 burk creme fraiche
1 klyfta pressad vitlök
Hackad gräslök
Hackad röd lök

Gör så här:
Blanda creme fraiche och vitlöken. Lägg i en skål.
Hacka gräslök och röd lök. Strimla över creme fraichen.

En ny favorit bland matjesill är Klädesholmens matjesill!
Fantastisk god och mjuk smak!

1 kommentar:

  1. Sill och potatis är ett måste! Men annars har vi inga traditioner, vi firar med olika varje år och då blir det också väldigt olika på bordet ;-) I år är vi bortbjudna, så jag ska fixa tårta och kött/kyckling till grillningen. Ha en jättebra midsommar. Kram.

    SvaraRadera