lördag 6 mars 2010

Italiensk afton!

Igår hade gymnasieskolans restaurangelever italiensk afton,
i form av en 6-rätters middag. Här hade mamma bokat bord
och vi fixade barnvakt. Det är lyx det! Men efter 3,5 timmas
ätande var vi såååå mätta att vi i stort sett rullade ut från
restaurangen:-) Idag blir det en lättare frukost, men av någon
konstig anledning är man allt lite sugen på mat när man vaknar.
Visst är det konstigt?

Mamma och pappa njöt i fulla drag!

En liten "teaser" innan själva middagen.
Baconlindade dadlar fyllda med chevre ost.

Fänkål- och potatissoppa, halstrad pilgrimsmussla och grissini.
Vitt vin: Canaletto Chardonnay Verdeca (Italien)

Bruschetta med mozzarella och parmaskinka
Rött vin: Dragunera Nero dÁvola (Italien)


Tagliolini med vitlöksfrästa tigerräkor, körsbärstomater och
pinjenötter.
Vitt vin: Canaletto Chardonnay Verdeca (Italien)

Grapefruktgranité (den enda rätten som inte föll oss så värst
i smaken. Jonas jämförde den med att gå ut och slicka på
en lyktstolpe)

Stekt ankbröst, friterade parmesan- och risbollar,
rostad paprikasky.
Rött vin: Dragunera Nero dÁvola (Italien)


Pistageglass -Gelato di pistaccio med Piccolo panettone
Dessertvin: Recioto Amabile (Italien)

Nu i efterhand undrar jag hur vi fått i oss all denna mat...
Men katten så gott de var!

2 kommentarer:

  1. Tagliolini med vitlöksfrästa tigerräkor, körsbärstomater och
    pinjenötter. - det där såg farligt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Mmmmm,såg mycket gott ut! Jag älskar italiensk mat. Men jag förstår att ni blev mätta :-)

    SvaraRadera