måndag 22 mars 2010

Banankaka- perfekt med överblivna bananer!


Har du bananer som ligger på köksbänken, och inte ser
mycket ut för världen och spelar på sista versen? Släng ihop
en banankaka och bjud på till kaffet. Detta recept har verkligen
hängt med ett bra tag och är verkligen "out-standing".

Banankaka

100 gr smält smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel
2 mogna bananer
0,5 dl kallt kaffe

Smält smöret.
Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda i vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel.
Mosa bananerna och lägg i smeten.
Häll i kaffe och smör.

Häll upp i rund sockerkaksform, Grädda i nedre delen
av ugnen i ca 55-60 minuter å 175°C.


2 kommentarer:

  1. Banankaka är så gott! Jag brukar trycka i lite nötter och bitar av mörk choklad också.

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde en banankladdkaka för någon vexka sedan och den var supergod!!! Prova den någon gång!

    SvaraRadera